Tre drömmiga städer i Europa

Är det dags att göra den första resan tillsammans med den nya kärleken eller ska ni fira guldbröllop i vår? Oavsett vilket är Europas historiska städer perfekta för en romantisk weekend. Vandra hand i hand över broarna i Venedig, Prag eller Brygge.

PASSIONERAT I VENEDIG

SPRÅKET, MATEN OCH KULTUREN – atmosfären i Italien är laddadmed passion och kärlek. Inget resmål är lika romantisktsom Venedig. Staden är byggd på mer än 100 små öar och harnästan 400 broar. Ett virrvarr av kanaler och snirkliga gränderutmärker Venedig men också dess stora torg och ståtligapalats. På den berömda bron Ponte di Rialto syns förälskadepar blicka ut över Canal Grande. När solen går upp och nerär utsikten magisk och ljuset färgar stadens husfasader. Bästasättet att upptäcka Venedig är till fots men om fötterna blirtrötta är det bara att hoppa mer i en gondol. Mer romantisktblir det knappast. Missa inte Markusplatsen med Markuskyrkanoch det höga klocktornet. Gatukonstnärer och otaligaduvor är en del av upplevelsen. Boka ett romantiskt hotellintill vattnet så att ni har utsikt över båtlivet när ni njuter avdagens första kaffe.

SAGOLIKT I BRYGGE

BRYGGE BRUKAR BESKRIVAS SOM Belgiens Venedig. Den gemensammanämnaren är alla kanalerna. Att komma in i dengamla delen av Brygge är som att stiga in i en romantisk saga.Medeltida byggnader kantar floden som rinner genom staden.Hotell och restauranger ligger i kant med kanalerna. Bästasättet att lära känna Brygge är att göra en båtutflykt – gärnatvå gånger. Staden visar upp två helt olika ansikten om detär dag eller natt. Det är också mysigt att bara strosa runt ochnjuta av arkitekturen och den lugna atmosfären. De gamlastenbroarna ger Brygge en romantisk charm. En sevärdhetär klocktornet Belfry of Bruges. De som orkar gå de 360 trappstegen belönas med en utsikt över hela staden. Brygge är upptaget på UNESCOs världsarvslista och det är inte svårt att förstå varför. Är ni ett par som uppskattar öl har ni kommit rätt. Här finns mängder av mikrobryggerier med spännande ölsorter. Moules frites, belgiska våfflor och choklad ger er romantiska vistelse en extra guldkant.

KÄNSLOSTARKT I PRAG

OM VENEDIG OCH BRYGGE ÄR KÄNDA för sina små kanalbroar är Prag känd för den över 500 meter lång Karlsbron. Den går över floden Moldau och sammanlänkar gamla stan med stadsdelen Mala Strana där slottet ligger. Karlsbron kantas av30 skulpturer och räknas som en av världens vackraste broar. Bron är en given plats för förälskade par, särskilt vid solnedgången.Under brons ena pelare finns dessutom en graffitimålning som kallas”kyssväggen”. Det Instagram-vänligamotivet föreställer ett par som passionerat kysser varandra med Prag i bakgrunden. Hela Prag är en romantisk stad med en rik och ofta känslostark historia. Mysiga kullerstensgator, pampiga torg, gotisk arkitektur, borgar och slott. Även Prag har en berömd klocka. På rådhuset är en astronomisk klocka placerad och varje hel timme visar sig de 12 apostlarna.Prag är en prisvärd destination. Här kan ni unna er ett romantiskt boende mitt i gamla stan.