En lyckad aktiv semester börjar på tåget

Nu börjar den för många härligaste tiden på året med semester, sol, bad och äventyr. Sommarvärmen är här och stränderna fylls med semesterfirare som bara längtat efter att få känna pulsen på Sommarsverige eller önskar att komma bort för avkoppling och känna sanden under fötterna. På västkusten väntar förutom milsvida stränder och kulinariska matupplevelser också möjligheter för en aktiv semester och den perfekta semesterdestinationen för hela familjen.

ETT TYDLIGT SOMMARTECKEN för MTRX är att de för femte året i rad kör hela vägen ner till Båstad. Under sommaren förlänger de sin ordinarie sträcka mellan Stockholm och Göteborg med destinationerna Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad. Sveriges västkust är fullt av häpnadsväckande platser och storslagna naturupplevelser. Låt resan dit börja på tåget!  Foto: Philip Liljenberg

FÖR DEN SOM ÄLSKAR en aktiv semester kan mountainbike vara en fantastisk aktivitet och naturupplevelse på samma gång. Västkusten har mycket att erbjuda när det kommer till både mindre och större cykelleder i kombination med härliga vyer och landskap. Inte minst har vi Kattegattleden som är en av Sveriges första nationella cykelleder med många utflyktsmål längs vägen. Leden är 390 kilometer lång och sträcker sig längs med kusten i Skåne, genom Halland och till Göteborg. Unikt havsnära läge med massor av besöksmål och sevärdheter som är värda ett stopp längs vägen. – Västkusten har så mycket att erbjuda och jag ser fram emot att få besöka några av mina favoriter i sommar. För mig är en del av semesterkänslan även resan dit, som när man sitter ombord och ser landskapet swisha förbi genom fönstret samtidigt som man unnat sig något gott att äta och dricka från caféet. Då är det semester för mig, säger Maria Hofberg, kommersiell chef på MTRX.

ATT ÅKA TÅG PÅ SEMESTERN är ett mysigt äventyr för hela familjen. Därför erbjuder MTRX barn upp till 15 år som reser med en vuxen eller pensionär 50 procent rabatt på alla resor i sommar och barn upp till två år åker givetvis gratis i vuxens knä. – Ett perfekt erbjudande till alla familjer som just nu planerar sin semester och funderar på att upptäcka västkustens sommarpärlor, säger Maria Hofberg. MTRX

SOMMARSTRÄCKA mellan Stockholm och Båstad kan du åka mellan den 19 juni – 20 augusti och bokas enkelt på mtrx.se. Restiden mellan Stockholm och Båstad är cirka 5,5-6 timmar.