EN GRÖNARE RESEUPPLEVELSE PÅ DE RÖDA TÅGEN

Den som bokat en resa med tåg har redan gjort ett hållbart och miljömedvetet val. Nu introducerar MTRX flera nyheter som gör färden ännu lite grönare. Från återvinningsbara muggar till källsortering ombord driver tågbolaget på för en resa som tar hänsyn till klimatet i alla led.

EN RESA MED TÅG är som bekant en god sak för klimatet. Ett gemensamt resande i snabb fart på el har sina fördelar när det gäller utsläpp. Faktum är att tåget är totalt överlägset flyg och bil på miljöområdet med tusentals gånger lägre utsläpp för dig som sätter dig på tåget Stockholm-Göteborg i jämförelse med att sätta dig i en fossildriven bil. MTRX introducerade nyligen återanvändbara kaffemuggar ombord på tågen. Initiativet, som görs tillsammans med Panter och Tingstad, ger kunder möjligheten att få sin dryck i en kopp som kan användas flera gånger.

MTRX ingår i ett system, med flera andra aktörer inom café- och restaurang, som innebär att när muggen är tom kan den lämnas in antingen på tåget eller på ett av de många ställen som är anslutna till systemet på din destination. Med färre engångsartiklar blir påverkan på klimatet lägre, en fråga som är högt prioriterat för företaget. Med den här nyheten kan du njuta av din kaffe ombord med extra gott samvete när du sedan kan lämna in muggen i trygg förvissning om att den kommer att diskas för att sedan användas igen och igen. – Cirkulärt känns helt rätt i tiden. Allt handlar om att sänka tröskeln för att göra de små sakerna som påverkar positivt på miljö- och utsläppsområdet. Våra kunder har redan gjort ett medvetet val när de valde att resa med våra ytterst utsläppsnåla tåg – men vi är övertygade om att det går att göra mer. Med förändringar som dessa hoppas vi också inspirera fler i rese- och transportsektorn att ta efter och fortsätta driva på för ett större helhetstänk i hållbarhetsfrågan, säger Maria Hofberg, kommersiell chef på

MTRX. FÖR ATT YTTERLIGARE FOKUSERA på hållbarhet genom hela resan kan alla resenärer nu källsortera och separera sitt avfall ombord på tågen. I varje vagn finns möjligheten att enkelt sortera sitt avfall i separata kärl, något som många svenskar redan är vana vid från hemmet eller arbetet. Dessutom har plastglas och de flesta drycker i glasflaskor fasats ut till förmån för andra förpackningar med mindre miljöpåverkan. – Visst kan det kännas ovant när den dryck man är van vid att köpa plötsligt kommer i en ny förpackning, men vi är övertygade att små förändringar som denna är enkla för våra kunder att göra. Dessutom inför vi 50 procent rabatt på all mat som närmar sig bäst före datum för att minska matsvinn ombord. Mindre svin och mer pengar i plånboken, det blir dubbelt bra, säger Maria Hofberg.

MTRX HAR FÖRUTOM VÅRENS RESOR även biljetter längre fram över sommaren och hösten. För den som reser redan nu under våren, mellan Stockholm-Göteborg eller till deras övriga destinationer på sträckan, finns det chans att uppleva hur de olika initiativen gör resan ännu lite trevligare, både för resenären och miljön. Med sommaren i antåg, vilket innebär mer nöjes- och semesterresor, kan fler välja en resa med lite extra hållbart fokus.

Res smart med MTRX

PUNKTLIGAST ÅR EFTER ÅR
Gillar du att komma fram i tid? Det gör MTRX med. Så pass mycket att de faktiskt är punktligast av alla tågbolag på sträckan Stockholm – Göteborg.

OMBOKNINGSBARA BILJETTER
MTRX vet att planer kan ändras, därför är alla deras biljettyper ombokningsbara,för att du ska kunna vara flexibe li ditt resande.

SVERIGES NÖJDASTE TÅGKUNDER
Det viktigaste för MTRX är deras kunder.Därför är de stolta över att ha haft de nöjdaste tågkunderna sedan 2016,enligt Svenskt Kvalitetsindex.

FÖRBESTÄLL DIN MAT
Brukar din mage kurra lite extra ombord? I så fall kan du förbeställa din måltid när du bokar din biljett eller iefterhand.

RES AVSKILT I SVITEN
Visste du att MTRX har två sviter ombord på varje tåg? I sviten finns det plats för upp till 8 personer, där du och ditt sällskap kan stänga dörren om er för att sitta mer avskilt

BEVAKNING AV BILJETTER
MTRX är det första tågbolag på densvenska marknaden som införbevakning av biljetter. Bevaka ett datumdär biljetter ännu inte släppts och få ettautomatiskt meddelande när avgångenär tillgänglig – lätt som en plätt