FÖRLÄNG SOMMAREN MED EN RESA

CYKLING & KONST I PORTUGAL

KOMBINERA KULTUR, MAT OCH STADSLIV med aktiva naturupplevelser i Porto. Hyr en cykel och gör en dagstur på en av de vackra cykellederna utanför staden. Ett trevligt stopp den fina kyrkan Capela do Senhor som ligger direkt på sanden vid havet. Tillbaka i Porto besöker ni det moderna konstmuseet Serralves som blivit utsett till ett av Europas 10 bästa muséer 2022. På Serralves kan du se utställningar av vår tids mest kända konstnärer. Missa inte parken.

MALLORCA FRÅN HÄSTRYGGEN

MÅNGA KÄNNER TILL MALLORCA som en sol- och stranddestination men Medelhavsön bjuder också på fantastiska naturupplevelser för den hästintresserade. På flera platser erbjuds organiserade dagsturer på en till tre timmar där ni rider genom skogar, längs naturstigar och på stranden. För den som är riktigt intresserad av hästar och ridsport finns möjlighet att bo på lantgård.

MINIGUIDE TILL ANTWERPEN

HAMN-, MODE- OCH DIAMANTSTADEN Antwerpen är ett utmärkt val för en weekendresa. Staden ligger endast en halvtimmes tågresa från Bryssels flygplats och bjuder på charmiga kullerstensgator,
moderna museer, bra shoppingmöjligheter och ett stort restaurangutbud. Här är några platser du inte bör missa under ett besök i Antwerpen:
Het Steen, en av Antwerpens äldsta fästningar med anor
från 1000-talet.
St Anna’s Tunnel från 1933 tar er till andra sidan floden.
Originalrulltrappor i trä leder ner i undervattnet och är en
attraktion i sig.
Chocolate Nation, världens största museum om belgisk
choklad.
Bryggeriet De Koninck som även är ett upplevelsescenter.
Här får ni inblick i bryggeriprocessen för olika sorters öl
vilka sedan kan provsmakas i baren.

UPPTÄCK BELGIENS ENDA NATIONALPARK

I KEMPEN NATIONAL PARK, som ligger i Flandern i norra Belgien, öppnade i somras en ny vandringsled på 110 kilometer. Med den nya rutten finns nu totalt 440 kilometer med vandringsleder inom nationalparksområdet. The National Park Train passerar hedar, myrar, stora sjöar, sanddyner och frodig skog. Sträckan kan även utforskas på cykel eller hästrygg. Kempen National Park är Belgiens enda nationalpark. På deras hemsida finns möjlighet att planera sina olika dagsetapper.