London Favoritstad ur ett udda perspektiv

London är ett populärt resmål som vi älskar att återvända till – ofta och gärna. Towern och Big Ben har många redan besökt liksom Madame Tussauds och Tate Gallery. Nu när vi äntligen kan resa till Storbritannien igen kan det vara spännande att uppleva staden på ett annorlunda sätt.

Sightseeing i varmbad

PÅ MED BADKLÄDERNA OCH hoppa ner i en flytande Hot Tub Boat på Themsen! Tillsammans med familj eller kompisgäng sitter ni i ett vatten som är uppvärmt till 38 grader. Ni kryssar i Canary Wharf och upplever London på ett nytt och lite galet sätt. Känns det för blött finns även små BBQ Boats med härliga solstolar.

Te med Kapten Krok

HISSEN PÅ THE SHARD tar er upp till hisnande 31:a våningen. Vyn över Londons siluett är svårslagen. Perspektivet är Peter Pans även om han förmodligen inte skulle känna igen den moderna staden utanför fönstren. På Aqua Shards Peter Pan Afternoon Tea serveras en lekfull meny inspirerad av Landet Ingenstans. Njut av gelékrokodiler, Tingelingkakor och Älvstoftsdrinkar (för vuxna med barnasinnet kvar).

Fest som på 40-talet

”ALLT SOM ÄR FÖRBJUDET ÄR ROLIGARE” är temat på Cahoots. Baren, i Soho, ligger undangömd i en före detta järnvägsstation. Här serveras smuggelcocktails och ranso- neringssnacks vilket för tankarna till den olagliga svarta marknaden i efterkrigstidens London. Den svängig live- musiken förflyttar gästerna tillbaka till 40-talet.

Inget för höjdrädda

PÅ SPURS HEMMAARNA, Tottenham Hotspur Stadium går en glasbro 50 meter ovanför läktaren. Hit kan de vågade hissas upp för ett magkittlande äventyr. Belöningen är en utsikt som sträcker sig ändå bort till St Paul’s Catherdral. Önskas ännu mer adrenalin? Kliv ut övet ”The Edge” och fira dig ner.

På cykel genom Londons ginshistoria

GIN SÄGS VARA LONDONS FAVORITDRYCK och dess historia är sammanflätad med huvudstadens. Tally Ho’s London Gin Safari är en guidad cykeltur genom Southwark. Ni får höra roliga och intressanta historier medan ni trampar förbi marknader, gatukonst och spännande arkitektur. Ni är eskorterade av en viktoriansk ginbar på hjul. Vid varje stopp serveras en gindrink – med måtta naturligtvis.

Superclub tube – middagsklubb i t-banevagn

I EN TUNNELBANEVAGN FRÅN 1967 med originalsäten, retro- affischer och silverbestick servas middagar med inspiration från Latinamerika. Vagnen är uppställd på Walthamstow Pumphouse Museum och rymmer endast 35 personer. Så boka bord i god tid!