Låt sommarsemestern gå som tåget

I sommar reser jag till Ängelholm för att uppleva den skånska Västkusten. Det blir besök på vingård, mat lagad på lokala råvaror och så klart bad vid både klippor och sandstrand

Slottsparken och ta in både folkliv och naturen. Passa också på att spana in Halmstads konsthall för lokala och internationella konstverk eller ta en guidad tur genom det historiska Halmstads Slott.När mörkret faller kan den med energi kvar upptäcka stadens livliga nattliv. Hitta en mysig bar längs med Lilla Torg där du kan avsluta dagen med en välsmakande cocktail.Oddsen är hyfsade på att du kan få höra en gammal dänga med stadens son Per Gessle. Dagen efter, ja den spenderas med fördel på stranden igen, det låter väl inte allt för tokigt?

MELLAN TVÅ IDYLLISKA HALVÖAR MTRX har i år ett nytillskott på rutten: Ängelholm. En kort bit från kusten och välplacerat mellan Bjäre- och Kullahalvön, två av Sveriges vackraste sommarplatser hittar du en trevlig sommarstad i sin egen rätt. Ängelholm har en mysig stadskärna och historiska kvarter, du strosar med fördel runt på Smedjegatan och Stortorget med något svalt från lokala Engelholms glass. Här finns också museum som flyg- och järnvägens museum – välj vad lockar dig mest, cockpit eller lok.I stadens omnejd hittar du vackra promenader längs stranden på Ängelholms Riviera till spännande vattensporter som kajakpaddling och kitesurfing. Stanna vid någon av de lokala gårdarna på vägen och testa lokala delikatesser eller varför inte plocka jordgubbar på självplock?– I sommar reser jag till Ängelholm för att uppleva den skånska Västkusten. Det blir besök på vingård, matlagad på lokala råvaror och så klart bad vid både klippor och sandstrand. Det är lyxigt att ha så mycket alternativ för vad du ska hitta på varje dag, då är den här delen av Sverige oslagbart, säger Maria Hofberg.Med närheten till sommarpärlor som Mölle, Vejbystrand och Torekov har Ängelholm ett nästintill perfekt läge för semestern. Kliv av tåget och börja din sommardröm från bästa möjliga position!