MTRX tar dig tillhöstens matupplevelse

Sommaren ger plats åt hösten och med det ett annat typ av resande – vi välkomnar gastroturisten. Resenärer med fokus på mat och dryck är en stor del av turismen och bidrar till ett levande och ständigt utvecklande restaurangliv i svenska storstäder. Börja matresan på tåget och låt Stockholms och Göteborgs mat- och dryckesupplevelser bli höstens highlight.

HÖSTEN ÄR PÅ INGÅNG och det innebär också att en resa är det perfekta aktiviteten att se fram emot. Så varför inte planera in en stadsweekend där mat står i fokus? Både Stockholm och Göteborg har ett stort utbud av restauranger, det är bara att välja och vraka. Klassiker eller nykomlingar, finkrog eller enklare käk – Sveriges två största städer har nästan oändliga alternativ med något för din smak.STOCKHOLM ÄR DESSUTOM UTVALT till Europas gastronomiska huvudstad 2023. Det innebär att stadens restauranger, muséer och besöksliv gemensamt kommer att presentera ett brett program av evenemang och aktiviteter som kan erbjuda hållbara gastronomiska upplevelser – allt från stjärnkrogar till streetfood. Lägg till ett gäng intressanta nya krogöppningar både i Göteborg och Stockholm och du har receptet för en väldigt aptitlig höst för gastroturisten. – Mat och dryck har alltid en betydande del av ens helhetsupplevelse när man är ute och reser, så även mellan Sveriges två största städer. I Göteborg gillar jag stadens många små vin- och tapasbarer, sist var jag mycket nöjd med Björns Bar. När jag tipsar mina vänner om Stockholmrestauranger brukar jag nämna China i Skanstull såväl som klassiska Tranan, det är alltid bra, säger Maria Hofberg, kommersiell chef MTRX.

DET FINNS SJÄLVKLART MÖJLIGHETER att äta något gott ombord på tågresan med MTRX. I biljettypen 1 KLASS PLUS/ PLUS ingår en måltid som serveras direkt vid ens plats. Även för biljettyperna FIX och FLEX kan mat förbeställas. En klassisk räkmacka med tillhörande dryck är en av rätterna som går att njuta av samtidigt som det böljande landskapet sveper förbi. Förutom det finns ett brett och ständigt skiftande sortiment av varm och kall dryck, mat, godis och fika i caféet ombord.

– På våra tåg uppskattar jag verkligen det breda sortimentet. Om det är något jag alltid köper i caféet så är det en cappucino och något gott till, det förhöjer både en stressig jobbdag såväl som en härlig weekendresa, säger Maria Hofberg.

FÖR DEN SOM PLANERAR EN mat- och dryckesresa till Stockholm eller Göteborg är hösten en strålande tid. Låt upplevelsen börja redan på tåget innan resan fortsätter i gastronomins spår. Oavsett om du lägger timmar på research och recensioner eller låter näsan och magen guida dig är det bästa läget att kliva av vid en centralstation och låta matresan börja.