Utforska vinterlovets nöjen med tåget

Vinteraktiviteter både ute och inne står för dörren i februari och mars. Från storstädernas underhållning till underbar natur i Skövde och Falköping – vinterlovet erbjuder många höjdpunkter. Res snabbt och bekvämt till familjens alla aktiviteter med MTRX.

VINTERLOVET, SPORTLOVET eller februarilovet – kärt barn har många namn. Lovtiden brukar ofta vara ett perfekt tillfälle för aktiviteter både på hemmaplan och populära utflyktsmål i Sverige. En tur med skidor eller annan utomhussport brukar räknas till klassikerna. För de vetgiriga finns mängder av intressanta museum med årets nya utställningar. Andra lutar sig gärna tillbaka i biomörkret eller till livescenerna. Detta är helt enkelt en tid för roliga planer och aktiviteter!

GÖR SOM PROFFSEN – UPPLEV SM-VECKANS SKÖVDE Efter att eliten satt sina spår på SM-veckans Skövde kan det vara dags för dig att visa var skåpet ska stå. Du behöver inte testa på alla 16 idrottsgrenar som avgörs under svenska mästerskapen men du kan absolut inspireras av atleterna på din sportlovsvistelse. Från bowling till längdskidor via virtuell bilsport – det går att ha minst lika kul trots att du är nybörjare. Just längdskidor passar extra bra i Skövde då Billingen, precis utanför stan, erbjuder Sveriges längsta konstpreparerade bana och totalt 30 km spår. Lägg i treans växel och staka dig dit!

MUSEERNA SOM VÄCKER INTRESSET Stockholm är såklart ett bra val för museibesök av den högre skolan. Upplev Egypten och antikens Grekland eller varför inte den aktuella utställningen om fotboll och politik vid Medelhavet på Medelhavsmuseet. Huvudstadens utbud har allt mellan konst, historia, konsthistoria och mycket därtill. Västkustens urval är inte sämre. På Göteborgs naturhistoriska museum har våning två äntligen öppnat efter en lång renovering. Se, lär och upplev människans och djurens värld på ett kul och underhållande sätt. Missa inte delen om Arktis och Antarktis! 

SE NÅGON AV PUBLIKFAVORITERNA I BIOMÖRKRET Om popcorn och läsk i en bekväm fåtölj mer är din stil är vintern högsäsong för biomys. Inspireras av det som hyllats på Guldbagge- och Oscarsgalan och häng med i snacket om de senaste toppfilmerna. Oavsett om det är den senaste familjefavoriten, blockbustern eller kritikerfavoriten som lockar står både små och stora biosalonger öppna med många visningar under vintern. Imponeras av IMAX i Solna eller charmas av mindre biografer som Hagabion i Göteborg, stämning finns så det räcker och blir över. Oavsett hur dina planer ser ut tar MTRX dig dit på ett snabbt och smidigt sätt. Med dagliga avgångar Stockholm-Göteborg ger tåget dig goda möjlighet att skapa ditt perfekta vinterlov med låga klimatavtryck.