Njut av en weekend i kärlekens tecken

Alla hjärtans dag infaller som vanligt i mitten av februari men du behöver inte pricka in dagen för att unna dig en härlig resa i kärlekens tecken. Du behöver inte heller ta dig till Paris för att få till en romantisk helg. Ta en weekend i Sverige med någon du tycker om och få mer ut av tiden tillsammans. Med en tågresa kan ni dessutom slappna av och komma fram utvilade centralt till er önskade destination.

DEN HÄR TIDEN PÅ ÅRET kan det vara nog så viktigt att ge lite mer tid till den du tycker extra mycket om. Ett restaurangbesök,en överraskningspresent och en enkelkomplimang kan gå långt men en resa tillsammans kan innehålla alla de sakerna och lite till. Ta en weekend med någon du älskar och ge varandra det allra viktigaste– tid tillsammans.– I mars åker jag med min man till på en efterlängtad Göteborgs-weekend. Det blir mycket kultur- och restaurangupplevelser,både nya och några gamla favoriter.Det är precis det man behöver den här tiden på året,säger Maria Hofberg, kommersiell chef på MTRX.

Vilken weekend passar er?
Med MTRX kan du resa snabbt och bekvämt mellan Stockholm och Göteborg men även till fler destinationer på sträckan. Är naturen det mest romantiska? Då kanske Falköping och sin omnejd i Falbygden lockar mest. Här finns vandringsleder, sjöar och utsikter som får hjärtat att hoppa till lite extra. Checka in på ett mysigt boende med lokal anknytning och helgen är komplett.Passar mat- och dryckesupplevelser er bäst? Då är storstäderna bra val där till och med den med bäst ko llär garanterad att hitta nya pärlor med varje besök.Göteborgs och Stockholms restaurangliv är mycket   inte statiskt. Går du på recensioner, personliga tips eller bara på känsla? Vad svaret än blir, ta en resa och hitta din nya favoritrestaurang!

OM ALTERNATIVEN OVAN INTE är avslappnande nog kan en spa-weekend vara vad ni behöver. Här finns klassiker i såväl Göteborgs som Stockholms skärgård och nya hotell i stadskärnorna såväl som bland annat i utkanten av Södertälje där MTRX också stannar. Vad behöver du planera inför en spa-weekend? Knappt något alls – det är ju just det som är så skönt. Förbered dig på att sänka pulsen medelst pool, bastu och massage. Njut sedan av en god middag och återhämtning på riktigt.
Kom i stämning redan på vägen dit
En resa med tåg innebär tid att fokusera på annat. Utan vare sig köer, incheckning eller bensinmackar är det enkelt att umgås och komma i rätt sinnesstämning. Ni Res smart med MTRX kommer dessutom fram mitt i staden vilket innebär att ni kan lägga mer energi på det som är kul. Under resan kan ni hitta något gott i caféet ombord. Vad sägs om en räkmacka och ett glas bubbel till exempel? Nämnde vi att MTRX:s tåg är kärleksfullt röda förresten?– Det är väldigt skönt att slippa bry sig om det praktiska med resan när du åker tåg. Du kliver på, hittar din plats och så är resten bara trevligheter. Jag brukarbeställa en cappucino och en chokladbit och bara ta in landskapet ett tag. Det fungerar lika bra på en parresa som solo, säger Maria Hofberg. MTRX HAR FLERA DAGLIGA AVGÅNGAR med bekväma snabbtåg som tar dig mellan Sveriges två största städer på drygt tre timmar. Varje tåg har ett välfyllt café med god mat, dryck och snacks. Dessutom har tågen servicevärdar ombord som hjälper dig om du har någon fråga eller fundering under resan. ◆