3 Weekendtips i Europa

Smittspridningen och därmed olika länders restriktioner varierar från vecka till vecka. Det finns därmed ingen garanti att tipsen nedan går att genomföra. Kontrollera noga vad som gäller före avresa och ladda ner UD Resklar-app.

BERLIN

Graffitti, trendiga krogar, hippa barer. Även om allt inte är sig likt i år finns mycket att upptäcka i Berlin. Historiska sevärdheter, coola butiker och stora loppisar. Tysklands huvudstad är en av de få i Europa där det fortfarande går att äta och bo till en rimlig peng. I Berlin ligger världens kanske mest mytomspunna nattklubb, Berghain. I höst förvandlas den till en konsthall med namnet Studio Berlin. De tre våningarna fylls med verk av samtidskonstnärer.

MILANO

Om du uppskattar kultur, mat och vin är Milano staden för dig. Dessutom är klimatet under hös-ten perfekt för en minisemester. De mest kända sevärdheterna är katedralen Il Duomo från 1300-talet och Leonardo da Vincis Nattvarden i Cenacolo Vinciano. Missa inte området runt Navigli Lombardi som är fullt av kaféer, barer och butiker. Milano är en shoppingstad. Arma-ni, Prada, Dolce & Gabbana … Men här finns även butiker för de lite tunnare plånböckerna.

LISSABON

Kakelklädda husfasader och gripande Fado-musik lever sida vid sida med trendiga krogar och moderna butiker. Lissabon är en färgstark och mångfacetterad huvudstad. Hoppa på spårvagn no. 28 och åk upp till fästningen Cas-telo de Sao Jorge. Härifrån har ni en fantastisk utsikt över staden. Promenera sedan genom den medeltida stadsdelen Alfamas trånga gränder. Kombinera gärna med sol och bad i Cascais eller Estoril.