Ta tåget till sommaren på västkusten

Äntligen är sommaren här! Och för MTRX är ett tydligt sommartecken, förutom sommarvärmen, att de kör hela vägen ner till Båstad. De förlänger därmed sin ordinarie sträcka mellan Stockholm och Göteborg med destinationerna Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad.

PÅ VÄSTKUSTEN VÄNTAR Sveriges Riviera med kritvita stränder, restauranger i sanden och massvis med aktiviteter för en aktiv semester. – Västkusten är lika med sommar för mig. Förra året blev det mycket SUP och kajak och i år gör jag mig redo för att äntligen få uppleva detta utanför Halmstads kust. Dessutom är jag sugen på att testa surfingen i Varberg och besöka tennisen i Båstad. Att kunna ta sig snabbt och smidigt mellan några av Sveriges absolut bästa sommarresmål, det är semester för mig, säger Madelene Josephson, CCO på MTRX.

ATT TA TÅGET PÅ SEMESTERN kan även bli ett bekvämt och mysigt äventyr för hela familjen. Därför erbjuder MTRX barn upp till 15 år som reser med en vuxen eller pensionär 50% rabatt på alla resor i sommar, och barn upp till två år åker givetvis gratis i vuxens knä.

VARBERG
Varberg är den saltstänkta kuststaden med nära till allt. Här finns en härlig blandning av hav, kultur, shopping och stadsliv. På sommaren är Varberg något av ett surfmecka och ett ställe dit många reser för att få uppleva både adrenalin och det goda livet. Vandra i Getteröns naturreservat, njut av strandpromenaden och koppla av i kallbadhuset eller något av stadens många span. I och kring Varberg finns även flera fantastiska badplatser.

FALKENBERG
Falkenberg är något av en destination när det gäller mat och dryck. Kreativitet och tradition samsas på stans caféer, restauranger och pizzerior – här ska Sveriges bästa pizza finnas enligt många. Förutom fantastiska matupplevelser är Falkenberg även en stad med massor av historia, mysig natur och roliga aktiviteter för hela familjen. Promenera runt i gamla stan och upplev allt från lokal konst och design till Sveriges äldsta nattklubb – inte illa!

HALMSTAD
Halmstad är perfekt för besökare som vill krydda sina strand- eller golfsemestrar med lite kultur. Stanna upp och beundra Pablo Picasso-skulpturen ”Kvinnohuvud” medan du promenerar längs gångvägarna som går utmed ån Nissan. Stengatorna i centrum omges av livliga caféer och krogar som verkligen lever upp på sommaren. Vandra längst med Prins Bertils stig, som tar dig från Halmstads slott till Möllegårds naturreservat. Eller besök sommarklassikern Tylösand som bara ligger någon kilometer utanför staden.

LAHOLM Vid Lagans utlopp, mellan Halmstad och Båstad, tornar Laholm upp sig. I ”Den lilla staden med de stora konstverken” samsas natursköna upplevelser med fartfyllda äventyr, storartad konst och fascinerande kulturhistoria. Här finns milsvida cykelleder, Hallands äldsta stadskärna och Sveriges längsta sandstrand (12 km!). Visst låter denna kustpärla som en perfekt semesterort? Se efter själv!

BÅSTAD Vid kusten i nordvästra Skåne ligger Båstad. Få ställen är lika förknippade med svensk sommar denna sommarstad. Hit vallfärdar människor från hela landet när temperaturerna höjs, och kombinationen av stad, strand, mat, dryck och evenemang som Swedish Open i tennis gör att det är en stad som har något för alla. MTRX tågsträcka slutar i Båstad men det kanske här dina semesterdrömmar börjar.

Foto: Foto: Phillip Liljenberg

Res smart med
MTRX

MTRX GILLAR PUNKTLIGHET
Gillar du också att komma i tid? Det gör MTRX med. De har bäst punktlighet av alla flyg- och tågbolag mellan Stockholm och Göteborg

NÖJDAST KUNDER FEM ÅR I RAD
Det viktigaste för MTRX är deras kunder. Därför är de stolta över att ha haft nöjdast kunder fem år i rad enligt Svenskt Kvalitetsindex.

OMBOKNINGSBARA BILJETTER
MTRX vet att planer kan ändras, därför är alla deras biljettyper ombokningsbara. För att du ska kunna vara flexibel i ditt resande.

FÖRBESTÄLL DIN MAT
Brukar din mage kurra lite extra ombord? I så fall kan du förbeställa din måltid redan när du bokar.

FRI SURF OMBORD
Är du inne i en tv-serie eller vill jobba på resan? Inga problem. Du har alltid fri surf ombord oavsett biljettyp hos MTRX.

RES AVSKILT I SVITEN
Visste du att MTRX har två sviter ombord på varje tåg? I sviten finns det plats för upp till 8 personer, där du och ditt sällskap kan stänga dörren om er för att sitta mer avskilt. Skönt, lyxigt och tryggt.

Boka din resa på mtrx.se