8 Skidorter som passar för hela familjen

1. IDRE

När dagens timmar i skidskolan är över väntar en rad olika aktiviteter för barnen. Längdåkning, bob, disco, ridning ... Åk på en tur med hundspann som är anpassad för hela familjen.

2. KUNGSBERGET

Varje dag kommer de kramgoa Björnbusarna ut i skidbackarna och kramar alla barn. Här nns många knappliftar som är lätta att lära sig i. För barn mellan 4-12 år anordnas varje lördag en rolig skidtävling.

3. ORSA GRÖNKLITT

Här finns ett stort nybörjarområde men också massor med andra spännande upplevelser för hela familjen. Våffeltur med häst och släde, hundspann och skotersafari. Eller varför inte besöka de vintervakna djuren på Orsa Rovdjurspark.

4. RAMUNDBERGET

I rävflickan Mickelinas värld kan barnen både leka och lära sig att åka skidor. Där finns rullband, knapplift och Mickelinas längdspår. Pyssel, barndisko, skidtävlingar, bio – varje dag arrangeras någon rolig aktivitet.

5. LOFSDALEN

I det stora barnområdets backar leker barnen bland koner och gurer, de åker skidkarusell och träffar Lofsdalens maskot Loffe. I Snölandet och Loffeliften står skidlärare som liftvärdar och ger barnen tips och råd. Här nns också ett sagospår för längdåkning.

6. KLÄPPEN

Trolle och Trolla är två busiga troll som bott på Kläppen i många år. De får barnen prata och leka med i backen. De bjuder också på teater, dans och afterski! Hoppsession i juniorparken, skidäventyr med uppdrag och Trollcupen är andra exempel på evenemang för familjer på skidsemester i Kläppen.

7. BJÖRNRIKE

I barnområdet Björnvallen nns Valles skogsbana, en musikstudio, en minipark med enkla hopp och rails, rullband, pulkabacke och enkla skidbackar. Högst upp i skidområdet ligger SkiStar Snow Park med hopp och features.

8. BJURSÅS

Nära Mälardalen och ändå snösäkert. Snowboard, puckel eller slalom – det finns skidskola för alla. En nyhet förra säsongen var Park Special. En skidskola för parkåkning vilket blev en stor succé. En nyhet var också ett rullband som underlättade för de minstas första åk.