Julstämningen är bara en tågresa bort

Få saker är så stämningsfulla som upptakten till jul.
När mörkret sänker sig och
ljusen skiner över gatorna är det lätt att bli glad.
MTRX kör flera tåg dagligen till härliga destinationer som verkligen lever upp denna tid på året.
Låt dig inspireras av våra bästa tips på julmarknader och aktiviteter.

JULEN ÄR EN AV ÅRETS största resehelger i Sverige.Varje år beger sig hundratusentals människor i väg för att fira med nära och kära. För MTRX innebär det många välfyllda avgångar och glad stämningombord. Tågresor är dessutom praktiska och bekväma, så att du kan fokusera på det som spelar roll – julen.–Att resa runt julen är något särskilt. Trots att det är så många som reser är det alltid god stämning och en härlig förväntan i luften. Doften av lussekatter och nybryggt kaffesamtidigt som tåget kör fram i 200 km/h är ett säkert jultecken för mig, säger Maria Hofberg, kommersiell chefpå MTRX.

MTRX KÖR TILL MÅNGA HÄRLIGA destinationer värda ett besök. När julen närmar sig är det många städer som inte bara erbjuder bra julshopping utan också dekorerar och tänder upp julbelysningen längs med gator och torg. Fördet är trots allt de varma ljusen mot ett mörktlandskap som kanske symboliserar juletidenallra mest. Lägg dessutom till klassiska aktiviteteroch traditioner som hör julen till och du fårdet bästa upplägget för en riktigt bra december.– Jag tycker själv att det är härligt att resa strax innanjul. Det är ofta skönt att få komma bort lite och ta del avjulstämningen utanför hemmet och ens vanliga kvarter. I åråker jag till Göteborg på första advent och självklart blir detdå ett besök på Liseberg för att maxa julstämningen, sägerMaria Hofberg.

”Att resa runt julen är något särskilt. Trots att det är så många som reser är det alltid god stämning och en härlig förväntan i luften. Doften av lussekatter och nybryggt kaffe samtidigt som tåget kör fram i 200 km/h är ett säkert jultecken för mig.”

MARIA HOFBERG, KOMMERSIELL CHEF PÅ MTRX

RESSUGEN INFÖR JUL? VI HAR TIPSEN!

STOCKHOLM

Foto: ISTOCK

Centrala Stockholm dekoreras ordentligt, med över 40 gator, platser och torg med julbelysning såväl som julmarknaderna som avlöser varandra. Julskyltningen på Hamngatan är en jultradition som lockar stora som små, likaså Biblioteksgatan. Julmarknaderna på Skansen och vid Stortorget i Gamla stan är två riktiga pärlor värda ett besök. Här finns allt från konstsmide, keramik, godis, juldelikatesser och julklappar.
Marknaderna har premiär i slutet av november.

FALKÖPING

Foto: ISTOCK

Falbygden kan även den stoltsera med en stor portion julkänsla när december börjar krypa sig på. Här finns flera julmarknader med olika fokus, vissa slår upp sina portar så tidigt som mitten av oktober. Perfekt för den som vill lösa julklappsshoppingen i tid med lokala hantverk eller delikatesser. Missa heller inte julparaden på Floby julmarknad den andra advent.

ALINGSÅS

Hitta till julstämningen i Alingsås, som går all in under juletid. I hela december månad är Alingsås stad klädd i juleskrud med julmarknader, isbana, tomteparad, shoppingmys och julupplevelser som ger både barn och vuxna den rätta julstämningen. Alingsås är också fikastaden nummer ett så det finns gott om fik att ta sig en värmande varm choklad på – missa inte det!

GÖTEBORG

Foto: Mattias Diesel

Kalla vindar till trots, Göteborg är fantastiskt mysigt i december. På Liseberg är detta kanske tydligare än någon annanstans, upplyst av mängder av juleljus. Gå på klappjakt bland julmarknadens bodar eller få upp värmen genom att åka karuseller. Här kan barnen också hälsa på i Kaninlandet eller lämna sin önskelista till självaste Tomtefar. Jul på Liseberg har premiär 18 november.