Kultur och Nöjen

”Amazing Classics är en musikupplevelse i internationell toppklass och är något som inte tidigare skådats i Sveriges arenor.”

HÖSTLOVSKUL MED THE LEGO GROUP

DEN 3-5 NOVEMBER fylls Friends Arena i Stockholm med interaktiva aktiviteter och spännande artistuppträdanden. För första gången går LEGO Festival of Play av stapeln. Olika temavärldar kommer på olika sätt att väva samman samhällsutmaningar med lek, teknik, musik, dans och tävlingar. På festivalscenen kommer Theoz och Dolly Style att uppträda.

KLASSISK MUSIK I SPEKTAKULÄR SHOW

AMAZING CLASSICS ÄR ETT NYTT musikkoncept där klassisk musik möter modern underhållning. Stockholm Concert Orchestra kommer tillsammans med operasolisterna Rickard Söderberg och Malena Ernman framföra verk från några av tidernas största kompositörer så som Mozart, Tchaikovsky och Puccini. Musiken kommer att ramas in av visuella upplevelser med allt från dans och luftakrobatik till pyroteknik och ljusdesign. Skådespelaren Maria Lundqvist är kvällens ciceron och sammanlagt medverkar hela 120 personer på scen. 5/10 på Avicci Arena i Stockholm, 20/10 Scandinavium i Göteborg, 27/10 Malmö Arena.

MOULIN ROUGE I STOCKHOLM

I SEPTEMBER HADE ”Moulin Rouge! The Musical” premiär på China Teatern i Stockholm. Detta är den största satsning som teatern någonsin gjort. Besökarna förflyttas till 1890-talets Paris. Musikalen som gått både på Broadway och West End bjuder på över sjuttio av musikhistoriens största hits. Marsha Songcome och Andreas Wijk gestaltar nattklubbsstjärnan Satine och den unga författaren Christian. I övriga roller syns bland andra Morgan Alling, Anton Ewald och Fred Johanson.