VINTERLOV I FJÄLLEN

Mycket mer än skidåkning

Att det är stärkande och hälsosamt i fjällen, det vet vi ju. Men alla gillar inte skidåkning. Då finns det mycket mer att göra och upptäcka. Varför inte pimpla röding i Laponia eller gå på norrskensspaning i Abisko?
På flera av Sveriges fjällstationer arrangeras sportlovsaktiviteter för stor och liten.

STORULVÅN ÄR EN familjevänlig fjällstation med utsikt över den Jämtländska fjällvärlden. Här finns lekrum och klätterklippa inomhus och under sportlovsveckorna får familjer ett kit med förslag på aktiviteter och lekar som går att göra på egen hand på fjället.

ETT ANNAT TIPS ÄR ATT ta nattåget upp till Abisko. Bo på hotell, vandrarhem eller i stuga mitt i nationalparken. Har ni tur får ni uppleva norrsken. Kvällstid tar liften er upp till Aurora Sky Station varifrån ni har en oslagbar utsikt över Abiskofjällen.

ÄVEN I SALTOLUOKTA, i utkanten av Laponia, väntar massor av lek och aktiviteter under sportlovsveckorna. Leta efter djurspår, bygg snögrottor, pimpla röding och laga mat över öppen eld. Oavsett vilket resmål ni väljer kan ni självklart ge er ut på spännande skidäventyr i den magiska fjällvärlden.