Ta tåget till västkusten i sommar!

Äntligen är sommaren här! Och för MTRX är ett tydligt sommartecken, förutom sommarvärmen,
att de för tredje året i rad kör hela vägen ner till Båstad. De förlänger därmed sin ordinarie sträcka mellan
Stockholm och Göteborg med destinationerna Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad.

PÅ VÄSTKUSTEN VÄNTAR Sveriges Riviera med kritvita stränder, kustnära restauranger och stora möjligheter för en aktiv semester. Den perfekta semesterdestinationen för hela familjen. – Västkusten har så mycket att erbjuda och jag ser fram emot att få besöka några av mina favoriter i sommar. För mig är en del av semesterkänslan även resan dit. När man sitter ombord och ser landskapet swisha förbi genom fönstret samtidigt som man unnat sig något gott att äta och dricka från caféet, då är det semester för mig, säger Madelene Josephson, CCO på MTRX. Att åka tåg på semestern kan även bli ett mysigt äventyr för hela familjen. Därför erbjuder MTRX barn upp till 15 år som reser med en vuxen eller pensionär 50 % rabatt på alla resor i sommar, barn upp till två år åker utan extra kostnad i vuxens knä.

VARBERG

Varberg är kuststaden med nära till allt och med en härlig blandning av hav, kultur, shopping och stadsliv. På sommarhalvåret är Varberg något av ett surfmecka och ett ställe dit folk vallfärdar för att få uppleva det sköna livet runt surf, hav och kust. Men även årets andra månader har Varberg något spännande att erbjuda hela familjen, såsom Kallbadhuset, den vackra strandpromenaden och shoppingen på Varbergs torg

FALKENBERG

Visste du att Falkenberg på sistone har utvecklats enormt när det kommer till mat och dryck? Här sjuder det verkligen av matglädje och det finns många spännande matupptäckter att göra på stans caféer, restauranger och pizzerior. Förutom fantastiska matupplevelser så är Falkenberg även en stad med massor av historia, mysig natur och roliga aktiviteter för hela familjen.

LAHOLM

Vid Lagans utlopp tornar Laholm upp sig, denna fina kustpärla som ligger belägen mitt emellan de lite mer livade städerna Halmstad och Båstad. I Laholm samsas natursköna upplevelser med fartfyllda äventyr, storartad konst och gedigen kulturhistoria. Här finns milsvida cykelleder, branta skidbackar, Hallands äldsta stadskärna och Sveriges längsta sandstrand. Bland annat. Visst låter det som en perfekt semesterort? Det är det!

I sommar erbjuder MTRX halva priset på alla resor för barn
som reser med en vuxen.

HALMSTAD

Halmstad är perfekt för besökare som vill krydda sina strandeller golfsemestrar med lite kultur. Stanna upp och beundra Pablo Picasso-skulpturen ”Kvinnohuvud” medan du promenerar längs gångvägarna som går utmed ån Nissan. Stengatorna i centrum omges av livliga caféer och krogar som flitigt besöks av ortsborna. Cyklister kan rulla utmed Prins Bertils stig, som tar dig från Halmstads slott till Möllegårds naturreservat. Halmstad passar alla åldrar och är en fartfylld sommarstad.

BÅSTAD

Båstad, staden där MTRX tågsträcka slutar men där dina semesterdrömmar börjar! Båstad (eller “Sveriges Toscana” som det också kallas) är nämligen en sommarstad av rang. Hit vallfärdar människor från hela landet när temperaturerna höjs, och kombinationen av stad, strand, mat och dryck och evenemang gör att det är en stad som har något för alla.

MTRX HAR EN NY PÄRLA – BORÅS!

MTRX anser att det är deras uppdrag att få fler
människor att resa hållbart, utan att tumma på
service, punktlighet och smidighet. Av den anledningen har de nu lanserat Borås som sitt nyaste tillskott i destinationsutbudet. På mtr.se kan du nu boka din resa mellan Borås och Stockholm med anpassad bussanslutning från Alingsås. De har avgångar varje fredag och söndag fram till 22 augusti med upp till
20 avgångar i veckan från endast 245 kronor.

Res smart med MTRX

MTRX GILLAR PUNKTLIGHET

Gillar du också att komma i tid? Det gör
MTRX med. De har bäst punktlighet av
alla flyg- och tågbolag mellan
Stockholm och Göteborg.

NÖJDAST KUNDER FEM ÅR I RAD

Det viktigaste för MTRX är deras kunder.
Därför är de stolta över att ha haft
nöjdast kunder fem år i rad enligt
Svenskt Kvalitetsindex..

BILJETTLÖST RESANDE

Med MTRX reser du biljettlöst. Sitter
du på rätt plats så kommer de inte att
störa dig utan du kan vila eller jobba
hela vägen.

FÖRBESTÄLL DIN MAT

Brukar din mage kurra lite extra
ombord? I så fall kan du förbeställa din
måltid redan när du bokar.

OBEGRÄNSAT WIFI

Är du inne i en tv-serie eller vill jobba
på resan? Inga problem. Du får alltid
gratis och obegränsat wifi oavsett
biljettyp hos MTRX.

AUTOMATISK FÖRSENINGSERSÄTTNING

Ibland händer oförutsägbara saker. För
att förenkla för dig betalar MTRX därför
automatiskt ut din förseningsersättning.

Boka din resa på mtr.se