Turista i din egen stad

Det är lätt att bli hemmablind för allt vackert och spännande som ligger alldeles runt knuten. Att turista i sin egen stad är något vi borde göra oftare, och oavsett var du bor i landet finns det många sätt att uppleva staden på ett annat sätt än du är van. Här tipsar vi om de bästa sätten att vara turist för en dag – i din egen hemstad.

 

1. Bo på hotell

Vad är lyxigare än att somna och vakna i en skön hotellsäng? Du behöver faktiskt inte åka till en annan stad för att få bo på hotell. Toppa det hela med middag på kvällen och en god hotellfrukost morgonen efter, så är upplevelsen komplett. Vi lovar att du knappt kommer att tro att du fortfarande befinner dig i din egen stad.

2. Ut på tur aldrig sur

Dra på dig vandringskängorna och ge dig ut på turné längs en utmärkt vandringsled.
I varje län finns flera kommunala vandringsleder att följa, passande för alla åldrar och vandringsnivåer. Glöm inte kaffetermosen! 

3. Åk på slottsutflykt

Prunkande trädgårdar, vacker arkitektur, barock, renässans och en fascinerande historia. Det finns många vackra men bortglömda slott runt om i landet. De flesta är öppna för allmänheten under dagtid och entrén kostar oftast under hundralappen. Du kommer att häpna över hur mycket vackra slottsbyggnader det finns nära din hemstad. 

4. Gå på museum 

Att vara kulturell och gå på museum är något som många gör när de ska få besök och visa upp staden från sin bästa sida. Men varför inte besöka ett museum bara för att? Förutom en härlig upplevelse lär du dig förhoppningsvis mycket nytt om stadens historia. 

5. Picknicka på ny plats

Packa en korg med käk, dryck och filt och ta tunnelbanan, spårvagnen, bussen eller bilen till en plats där du aldrig har varit innan. Ta med en bok eller ett spel och slå läger. Upptäck en ny plats i din hemstad – kanske blir det ditt nya smultronställe?