SPORTLOVSKOMBO ADRENALINKICKAR & SPA

SPORTLOVET ÄR EN EFTERLÄNGTAD PAUS I VARDAGEN FÖR ALLA SOM KÄMPAR VID SKOLBÄNKEN. DET ÄR OCKSÅ ETT PERFEKT TILLFÄLLE FÖR FAMILJEN ATT FÅ VARA TILLSAMMANS OCH GÖRA NÅGOT KUL IHOP. GÖR EN UTFLYKT TILL ETT VATTENLAND MED SPA. EN PERFEKT KOMBO SOM GÖR ALLA NÖJDA.

ACTIONBAD I VÄSTERÅS

ETT GAMMALT ÅNGKRAFTVERK i Västerås har förvandlats till ett populärt resmål. Här ligger
det spektakulära hotellet The Steam med flera restauranger, spa och en bar på 18:e våningen.
Granne med hotellet hittar du Kokpunkten, ett ”actionbad” för alla åldrar. Åtta våningar är fyllda med pulshöjande rutschbanor. Black River pumpar ut 1 000 liter vatten i minuten och för dig neråt med våldsam kraft i vindlande gångar. I Inside Out, med en fallhöjd på 12 meter, åker du ut och in genom Kokpunkten och i tvillingrutschen Double Racer kan ni tävla mot varandra. I Barnlandet finns en snällare vattenrutschbana och vattensprutande svampar. Relaxen har flera sorters bastur, jetströmmar och en aromapool. För de i familjen som vill dra sig undan all ”action” finns hotellets lyxiga spa. Vistelse i Västerås med Kokpunkten och boende på Steam Hotel kan bokas via hotellet.

UPPLEV KARIBIEN I ÅBO

HOPPA PÅ EN BÅT I STOCKHOLM och res över Östersjön till Åbo. Under sportlovsveckorna satsar
rederierna lite extra på barnen. Måltider och aktiviteter anpassas för hela familjen. Framme i Åbo väntar Holiday Club Caribia, ett destinationshotell fyllt av aktiviteter. Här finns ett spa i karibisk stil med lyxiga behandlingar men framförallt en badavdelning som har allt. Vad sägs om en varm utomhuspool med grottor, häftiga vattenrutschbanor, flera bassänger för olika typer av bad och sist men inte minst en hel bastuby. Vi är ju i Finland! I ett förlist sjörövarfartyg serveras dryck och tilltugg och du behöver inte ens lämna badet för att äta. Tröttnar ni på vatten besöker ni hotellets Super-Park. Det är en 2 600 kvadratmeter stor aktivitetsanläggning. Under ett och samma tak finns trampoliner och skumgummihav, kickbikebanor, hockeyradar, trampbilar, klätterbanor och mycket mer. Boka en resa till Åbos Karibien direkt med hotellet, via Viking Line eller med Tallink Silja Line.

LÄNGSTA VATTENRUTSCHKANAN FINNS I ÖRNSKÖLDSVIK

VARFÖR INTE BESÖKA ÖRNSKÖLDSVIK på sportlovet? Boka hotellrum och checka in på Paradiset. Här
väntar Sveriges längsta vattenrutschbana, Magic Eye, som slingrar sig 180 meter ner i poolen. Åk själv
eller ensam, i båt eller utan. Paradiset utlovar vilda forsar och lugna laguner och för de minsta finns
”Söderhavet” med sandstrand, grotta och klättervägg. Dessutom väntar ett spa på dem som är över 18 år. Specialiteten där är Aufguss, en basturitual med eteriska oljor och magiska effekter. Både Elite Plaza
Hotel och Scandic Örnsköldsvik har hotellpaket med inträde till upplevelsebadet.