Safari i tallskog

Safari i tallskog

Exotiska upplevelser väntar mellan gran och fur. I hela landet finns det massor av spännande djurspaningar att välja mellan. Tänk att få se en livs levande brunbjörn i sitt rätta element.

INORRA GÄSTRIKLAND, bara två timmar från Arlanda, finns goda chanser att få möta vilda brunbjörnar. Under en natt bor ni i en specialbyggd koja och spanar med kikare och kamera ut i den vilda naturen. Gömslet ligger på en höjd med utsikt åt flera väderstreck. När som helst kan en björn dyka upp bland mossa och stenblock.

SARA WENNERQVIST SOM driver Wild Nordic menar attdet här är en aktivitet som lämpar sig utmärkt i coronatider. I år välkomnas endast ett sällskap i taget.
– Besökarna träffar bara mig och björnarna och vi är väldigt försiktiga. Efter att jag lämnat gästerna i skogen ska de bara sitta i en rengjord liten stuga och spana, berättar Sara Wennerqvist.
Gömslet har två sängar, i vilka man sover två personer i varje. Perfekt för en liten familj som vill göra något
speciellt tillsammans, utan andra människor. Vid ankomst får gästerna en genomgång och guidning genom skogen. Sedan tar den spännande spaningen vid.

DET FINNS INGEN björngaranti. Det går inte att styra över vilda djur. Men sannolikheten att få se en björn är nästan hundra procent. Ibland kommer de och går hela natten och då blir det inte mycket sömn. Förutom björn syns en rad fågelarter, rävar och grävlingar från gömslet. Oavsett vilka djur ni möter kommer ni aldrig att glömma natten i gästrikeskogen.

Det finna många olika safariupplevesler i Sverige. Här är några exempel på djur som ni kan spana efter i sommar:

BÄVER: Tännäs, Bergslagen (och många fler)
SÄL: Piteå Skärgård, Kosters Nationalpark, Harstena (och många fler)
MYSKOXAR: Tännäs
ÄLG: finns cirka 30 älgparker från söder till norr
VISENTER OCH MUFFLON: Eriksberg Blekinge
VARG: Bergslagen
TUMLARE: Kullabergs naturreservat
REN: Njarka och andra sameläger

Besök Naturens Bästa och WWF för mer information om våra vilda djur och om chansen att få möta dem.

Myskoxe