RESEBOKTIPS

3 BOKTIPS FÖR INSPIRATION

VIN MED NY ADRESS

Nya vinländer, regioner och odlingsplatser gör att gamla vinatlas borde ritas om för att göra plats åt nya adresser som Fuji-berget, Sussex, Teneriffa och Österlen. En ny generation vinmakare söker
sig utanför gränserna i jakt på nya uttryck, samtidigt som klimatförändringar och tillverkningstekniker gör vinodling möjlig på exotiska platser. På vissa platser har det gjorts vin i flera tusen år men för de flesta är pappret blankt.

Alf Tumble
ISBN: 9789127169241

UPPTÄCK SVERIGE : en resa genom län och landskap

Boken tar dig med på en spännande resa i de unika områden som tillsammans utgör Sverige. Genom de livliga metropolerna Malmö, Stockholm och Göteborg, längs västkustens vackra vyer, till pittoreska och kulturellt intressanta platser som Karlskrona, Mariefred,
Uppsala och Umeå, upp till nordligaste Lapplands fjällvärld. Upptäck Sverige, är en kombination av fotobok,reseguide och vägatlas som ger dig utförlig information presenterad med inspirerande bilder.

Nortsteds
ISBN: 9789113106045

RIVIERAN INOM RÄCKHÅLL

Rivieran

Medelhavet lockar med sin livsstil, natur och sina
lokala mattraditioner. Det trendigaste sättet att
resa hit är att ta tåget. Lugnt, avslappnat och
klimatsmart färdas du genom Europa. Framme på Rivieran är rälsen lagd invid havet, vilket gör tåget perfekt för att utforska alla olika orter, var och en med sina kontraster. Med boken som guide är det lätt att resa. Du får praktiska tips på de finaste resrutterna och hur du köper biljetter.

Kristina Svensson,
Maria Unde Westerberg
ISBN:
9789151911977