Jul & Nyår 2021

Bon Voyage inspirerar Jul & Nyår 2021

Jokkmokks Marknad – det lokala är det nya exotiska

DEN 11-12 DECEMBER GÅR JOKKMOKKS JULMARKNAD & KULTUR- FESTIVAL AV STAPELN. Passa på att fira att midvintern är i antågande genom ett besök på den stämningsfulla mark- naden. Få platser kan erbjuda så mycket kvalitetshantverk och välgjord sameslöjd. Unika föremål i trä, horn, läder, textil, glas och silver. Hotellen och restaurangerna dukar upp julbord med samiska och norrländska delikatesser med smak av skog och fjäll.

Julstaden Göteborg

SEDAN 2004 ÖPPNAR JULSTADEN GÖTEBORG UPP SINA DÖRRAR REDAN I NOVEMBER. Då tänds belysning runt om i den goa och gästvänliga staden. Varva julklappshandel med jul- bord och konserter. För många är jul i Göteborg synonymt med Liseberg. I år öppnar julsäsongen 19 november då nöjesparken förvandlas till en gnistrande vintersaga. Det bjuds på vintervakna karuseller, stämningsfull julmarknad och möjlighet att lämna önskelistor till Tomtefar.

Fira in det nya året på stjärnkrogen ÄNG

ÄSTAD VINGÅRD ÄR EN AV SVERIGES STÖRSTA VIN- GÅRDAR MED ETT TILLHÖRANDE HOTELL OCH SPA. Det före detta lantbruket ligger vid Åkulla Bokskogar strax utanför Varberg. Deras restaurang ÄNG fick en stjärna i Guide Michelin 2021och även en grön Michelinstjär-na för deras hållbarhetsarbete. Krogens namn kommer från att många av ingredienserna i avsmakningsmenyn plockas på ängar och i skogar i trakten. Avsluta 2021 med ett fullmatat nyårsfirande på Ästad vingård. Under två dygn njuter ni av deras egna ekologiska viner, måltider tillagade av lokala råvaror, varma och kalla bad på Sinnenas spa och självklart Champagne vid tolvslaget.

Härlig julkänsla i Köpenhamn

ETT TIPS FÖR ATT RIKTIGT KOMMA I JULSTÄMNING ÄR ATT GÖRA EN AVSTICKARE TILL VÅRT GRANNLAND DANMARK. Åk till Köpenhamn och upplev lite dansk ”hygge”, njut av smörrrebröd och shoppa på de mysiga julmark- naderna. Bredvid Ströget ligger Höjbro Plads julmark- nad. Den är inte så stor men gemytlig. Missa inte Nyhavns Julmarknad som gör det populära kajområdet om möjligt ännu trevligare. Mest känd är naturligtvis Tivolis Julmarknad. Den är lika uppskattad av stor som av liten. I år öppnar den redan19 november och stänger inte förrän 2 januari.

Jultabberas på stjärnkrogen på
Hotell Borgholm

NÄR KARIN FRANSSON SÅLDE HOTELL BORGHOLM 2019 FÖLJDE RESTAURANGENS MICHELINSTJÄRNAN MED HENNE. Nu kan Hotell Borgholm återigen pryda sin vägg med en stjärna i Guide Michelin. Det är den nye kocken och krögaren Christofer Johansson och hans team som gjort sig förtjänt av den. Gör en adventsutflykt till Öland och njut av deras ”gastronomiska alvar i juletid”. Tabberaset serveras vid sittande bord i sju serveringar – precis som ett klassiskt julbord. Premiär 26 novembe