Höstlovskul i Sverige

 

 

Åre | Jämtland / På hög höjd i Åre

Åre | Jämtland / På hög höjd i Åre

Åre bjuder på ett aktivt höstlov med massor av frisk luft, bus och hisnande äventyr. Tillsammans har hotell och aktivitetsarrangörer skapat ett fullspäckat dagsprogram för hela vecka 44. Prova zipline, baka choklad, träffa spöken i Kids LAB på Holiday Club. I Åre Park lär en vildmarksguide ut hur man gör upp eld och hanterar knopar. Barndisco på Copperhill, prova långfärdsskidor i Vålådalens försäsongsspår, höstlovsmys på Busstamon, simskola på Tott Hotell …
Höstlovspaket med boende hittar ni på aresweden.se.

 

Sala | Västmanland / Träffa Gruvfrun i Sala Silvergruv

Sala Silvergruva har en flerårig tradition av att fira höstlov. Aktiviteterna grundar sig på sägner om Väsenvandring (ovan jord) och Gruvfrun (i gruvan). Berättelserna kommer från svensk folktro och är fyllda med väsen som näcken, skogsrå, troll och Salas egna Gruvfru. ”Traditionell höstlovsskrämsel” med förankring i svensk historia! Från handelsboden utgår dessutom pumpajakt och fladdermusletning. Den 25 oktober dukar Gruvfrun upp ett gästabud i gruvan! Det blir en temakväll med vandring och middag i underjorden.
För mer information, datum och klockslag se salasilvergruva.se

 

Kulltorp | Småland / Rena rama Vilda Västern

Det ryktas om att det händer märkliga saker på High Chaparral under höstlovet. En smitta har spridit sig som får rysliga saker att hända. Onkel Sams Snea hus har tagits över av de mest skräckinjagande typer Vilda Västern någonsin skådat och vad händer på tågresan till Old Mexico? Under tre ödesdigra dagar, 1–3 november, håller parken öppen för de som vågar. High Chaparral ligger i Småland i Kulltorp, mitt i Gnosjöregionen.
highchaparral.se

 

Kolmården | Östergötland / DET SPÖKAR PÅ KOLMÅRDEN

Under höstlovet förvandlas Kolmårdens djurpark till en samlingsplats för traktens alla mystiska väsen. I utkanten av parken har ett gammalt riddarsläkte återtagit sin fästning och i ett öde spökhus vaknar mardrömmen till liv. När mörkret lägger sig över Kolmårdens djupa skogar bjuder gastar och vålnader in till Spökbal! Klä ut dig och dansa loss med alla rysliga väsen. Gå med i den årliga Spökparaden som avslutas med en hejdundrande eldshow. Förutom spöklika upplevelser är delar av djurparken öppen och Bamses Värld är en spökfri zon för de minsta. kolmarden.com

 

Göteborg | Västkusten / HALLOWEEN PÅ LISEBERG


På hösten förvandlas Liseberg till Göteborgs läskigaste ställe – men också till det vackraste. Tusentals pumpor och färggranna höstdekorationer pryder parken. Här finns flera skräckhus att välja mellan och de som inte törs kan ha kul i Kaninlandet. Årets Halloween på Liseberg garanterar allt från kalla kårar för de stora till mysrys för de minsta. Nästan alla attraktioner är i gång. Öppet hela höstlovet 29/10 – 4/11 (premiär 12/10).
Liseberg.se